Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στις εργαζόμενες καθαρίστριες από την εταιρία που έχει αναλάβει εργολαβικά τον καθαρισμό των σταθμών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.).

Το θέμα των εργαζομένων καθαριστριών του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (Ο.Σ.Ε.),  στις οποίες οφείλονται δεδουλευμένα, τουλάχιστον από τον Ιούλιο έως το Νοέμβριο και το μισό επίδομα αδείας, από την εταιρία που έχει αναλάβει εργολαβικά τον καθαρισμό των σταθμών του ΟΣΕ, φέρνει στην Βουλή, με ερώτησή του, προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Υποδομών & Μεταφορών, ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο κ. Βαρδάκης επισημαίνει ότι τα φαινόμενα, εργοδοτικής ασυδοσίας και εκφοβισμού γίνονται, το τελευταίο διάστημα, ολοένα και πιο έντονα. Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε καταγγελία τους, προς την διοίκηση του Ο.Σ.Ε., ζουν και δουλεύουν καθημερινά, σε ένα άκρως εκβιαστικό, εκφοβιστικό περιβάλλον, στο οποίο απειλείται με απόλυση όποιος εργαζόμενος κάνει καταγγελία στον ΟΑΕΔ, την Επιθεώρηση Εργασίας ή οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα.

Το παραπάνω περιστατικό είναι απλά μέρος όσων έχουν υποπέσει στην αντίληψή μας τον τελευταίο καιρό και ο κίνδυνος πολλαπλασιασμού τους είναι υπαρκτός, δεδομένης και της αναλγησίας της σημερινής Κυβέρνησης στο γενικότερο πλαίσιο προστασίας εργασιακών δικαιωμάτων και ισχυροποίησης της θέσης των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Ο κ. Βαρδάκης τονίζει στην ερώτηση ότι τίθεται θέμα βιοπορισμού αυτών των εργαζομένων και των οικογενειών τους, παρ’όλ’αυτά η κυβέρνηση σωπαίνει και δεν δίνει λύση, ώστε να καταβάλλεται άμεσα η μισθοδοσία. Επειδή κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να εμπαίζεται, να εκβιάζεται από την εργοδοσία και να καταλήγει να «παρακαλά» για το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα να πληρώνεται εγκαίρως, καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν αν προτίθενται να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες  προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στις καθαρίστριες, καθώς και να διευκρινίσουν με ποιον τρόπο, σκοπεύει η σημερινή Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους φαινόμενα αυθαιρεσίας και να δώσει λύση, ώστε να καταβάλλεται άμεσα η μισθοδοσία των εργαζομένων.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 24 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.