«Η κυβέρνηση να αφήσει τις φιέστες και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να σκύψει στα καθημερινά άλυτα και μεγάλα προβλήματα των σεισμόπληκτων»

Πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Σύλλογο «Η Ελπίδα», που έχει δημιουργηθεί από τους σεισμόπληκτους της 27ης Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Συλλόγου στο Αρκαλοχώρι.

Εκ μέρους του συλλόγου συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Μάρκος Κοκολάκης, ο Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Χανιαλάκης, ο Γραμματέας Κωνσταντίνος Γκανάντσιος, η συντονίστρια της ομάδας Σχεδιασμού και προβολής του Συλλόγου κ. Μαρία Καλαθάκη, ενώ παρέστησαν και σεισμόπληκτοι της περιοχής Μαρία Βιδάκη και Μενέλαος Μανουράς.

Οι Σεισμόπληκτοι μας ενημέρωσαν για τα προβλήματα που υφίστανται μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι, καθώς και για την απουσία του κεντρικού κράτους, ως προς τη σίτιση, τη στέγαση, την οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ την ίδια στιγμή έχουν συγκεντρώσει και αναμένεται να καταθέσουν στα αρμόδια Υπουργεία συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν σχεδόν 2 μήνες μετά το σεισμό.

Από την πλευρά μου, ενημέρωσα τους εκπροσώπους του Συλλόγου, σχετικά με τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει από την επόμενη κιόλας μέρα του φονικού σεισμού, μέχρι την πιο πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή μου, με την οποία έθεσα τρία βασικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης: α) παράταση στην πλατφόρμα αιτήσεων για Αρωγή, β) επίλυση του προβλήματος με τις μεταβιβάσεις των ακινήτων που εκκρεμούν να ολοκληρωθούν και γ) πολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα χρήματα από την πρώτη Αρωγή.

Όσες επισκέψεις και να πραγματοποιήσουν τα Κυβερνητικά κλιμάκια, όσες υποσχέσεις και αν δώσουν στους σεισμόπληκτους, το αποτέλεσμα δυστυχώς παραμένει το ίδιο για την συντριπτική πλειοψηφία των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί και παραμένουν στην Π.Ε. Ηρακλείου, δύο μήνες μετά τον καταστροφικό σεισμό. Ερείπια παντού, ελλιπής χρηματοδότηση των δήμων, καθόλου χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και καμία οικονομική στήριξη των εργαζομένων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οικονομικές υποχρεώσεις, Φ.Π.Α., ασφαλιστικές εισφορές χωρίς αναστολή, ΕΝΦΙΑ απαιτητός, λογαριασμοί ρεύματος που «τρέχουν» ακόμα και σήμερα, σε σπίτια που ουσιαστικά δεν κατοικούνται. Πάνω από 2.000 επικίνδυνα σημεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδος, που χρήζουν άμεσης επέμβασης, με έξοδα των ιδιοκτητών όπως λέει η Κυβέρνηση.

Τα πρόστιμα για όσους εργαζόμενους δεν δήλωσαν στην πλατφόρμα το rapid test του κορονοϊού, το κερασάκι στην τούρτα. Ακόμα και η τροπολογία για τρίμηνη αναστολή σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους των πληγεισών επιχειρήσεων δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς δεν έχει εκδοθεί ακόμα μέχρι σήμερα η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Θα ήθελα να συγχαρώ τα μέλη του Συλλόγου «Η Ελπίδα» που μέσα σε όλη αυτή τη τραγική κατάσταση βρήκαν το κουράγιο και το σθένος να κινητοποιηθούν, να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας, με σκοπό την προσπάθεια σε συνεργασία και με τους πληγέντες Δήμους, να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που απ΄ό,τι φαίνεται η Κυβέρνηση σήμερα αγνοεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.