«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επέδειξε για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπό της απέναντι στους εργαζόμενους του τουρισμού»

Η κυβέρνηση αποκάλυψε για ακόμη μια φορά το σκληρό της πρόσωπο απέναντι σε εργαζόμενους που πασχίζουν να μείνουν όρθιοι, απορρίπτοντας δυο τροπολογίες που καταθεσαμε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, με τους συνεδέλφους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Α Θεσσαλονίκης – Τομεάρχης Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών – Τομεάρχης Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Δωδεκανήσου – Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Οι τροπολογίες είχαν ως στόχο να δώσουν λύση στα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό τουρισμό.

Χωρίς καμία αιτιολόγηση αφήνουν στο έλεος περισσότερους από 200 χιλιάδες εργαζόμενους που σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες έβαλαν γι’ ακόμη μια φορά πλάτη για την στήριξη του τουρισμού και της ελληνικής φιλοξενίας. Αποτέλεσμα της κυβερνητικής αναλγησίας και εν τέλει εγκληματικής αδιαφορίας είναι όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι επιδομάτων να μην προλάβουν να τα πάρουν άμεσα και να κινδυνεύουν να κάνουν γιορτές χωρίς εισόδημα!

Επιπλέον, οι εποχικά εργαζόμενοι στην εστίαση, αλλά και όσοι θα έβγαιναν πρώτη φορά φέτος στο ταμείο ανεργίας δεν θα λάβουν οικονομική στήριξη, αφού η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή μας για μείωση των απαιτούμενων ενσήμων στα 50, την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που επέβαλλε το Lockdown.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αυτή τη συνειδητή της επιλογή αδιαφορεί για το πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε δίπλα στον κόσμο της εργασίας. Παλεύουμε με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, προτείνοντας στην Κυβέρνηση λύσεις σε προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους στον κλάδο του επισιτισμού τουρισμού.

Προχωρήσαμε προς τούτο, στην κατάθεση δύο τροπολογιών – προτάσεων, ώστε να συνεχίσουν να έχουν ένα εισόδημα, εργαζόμενοι που επλήγησαν από την πανδημία και από τις ανορθόδοξες πολιτικές στήριξης του κ. Μητσοτάκη. Επιδιώκουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να στηρίξουμε τους εργαζόμενους που, βάζουν πλάτη κάθε χρόνο και συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού – επισιτισμού.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδειξαν το πιο ανάλγητο πρόσωπό τους, απορρίπτοντας τις προτάσεις μας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.