Η Κυβέρνηση καταδικάζει για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους του Επισιτισμού Τουρισμού στην ανέχεια και την φτώχεια

Για την άρνηση της Κυβέρνησης να δώσει περαιτέρω παράταση στο επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων και να στηρίξει συνολικά τον κλάδο Επισιτισμού Τουρισμού, προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση με τις τομεάρχες Εργασίας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, το Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.).

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσοι κατάφεραν και πήραν φέτος το επίδομα ανεργίας, θα μείνουν χωρίς εισόδημα από 5 έως 6 μήνες, μιας και στην πλειοψηφία των εργαζομένων, αυτό έληξε είτε Δεκέμβριο του 2021, είτε τον Ιανουάριο του 2022.

Η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν έδωσε καμία απολύτως στήριξη στους εποχικά εργαζόμενους στην εστίαση και σε αυτούς που ήταν με μονομερή αναστολή σύμβασης Μάιο & Ιούνιο και δεν εργάστηκαν μετά.

Οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιβιώσουν στην καλύτερη των περιπτώσεων με ψίχουλα, μέχρι τον Ιούνιο, οπότε όσοι εργαστούν θα λάβουν τον πρώτο τους μισθό.

Ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς, να εξετάσουν τα αιτήματα του κλάδου και να τους ενημερώσουν για τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.