Η Κυβέρνηση επιδιώκει να εξαφανίσει τους μικρούς αποσταγματοποιούς

Στο #Θέμα Κρήτης 103.1 συζητήσαμε για το ζήτημα απαγόρευσης χρήσης της ονομασίας “#Τσικουδιά Κρήτης” από τους μικρούς αποσταγματοποιούς, με τους δημοσιογράφους, Μαρία Γιαμπουλάκη, Μαρία Σπυριδάκη και Μάνο Τριγώνη.

Από το 1989 υπήρξε Ευρωπαϊκή οδηγία με την οποία κατοχυρώθηκε το όνομα “Τσικουδιά Κρήτης”.

Η #Κυβέρνηση επιχειρεί να φέρει προς ψήφιση την απαγόρευση της ονομασίας από τους καζανάρηδες και τους αμπελοκαλλιεργητές του νησιού, οι οποίοι αυτοί είναι που στηρίζουν πραγματικά την οικονομία.

Από κανένα κείμενο της Ευρωπαϊκής ή εθνικής νομοθεσίας δεν προκύπτει η εγκατάλειψη του όρου “Τσικουδιά”.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν θεωρείται λάθος το να μην γνωρίζει ο καταναλωτής την προέλευση και την επωνυμία του προϊόντος, όπως αντίστοιχα είχε γίνει στο παρελθόν με το κρασί, είναι δεδομένο ότι η Κυβέρνηση προωθεί συμφέροντα σε βάρος των μικρών αποσταγματοποιών θέλοντας να τους εξαφανίσει.

Κλείνοντας την συνέντευξη απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί δημοσκοπήσεων, τόνισα ότι είναι στοχευμένες και αναφέρθηκα στο κύμα φτώχειας που έχει κατακλύσει τα νοικοκυριά.

Οι συνέπειες της νέας αυτής φτωχοποίησης του λαού θα δείξουν το αποτέλεσμα στις κάλπες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.