Η Κυβέρνηση αρνείται να εντάξει την Κρήτη στο Μεταφορικό Ισοδύναμο

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο ψηφίστηκε για πρώτη φορά από την προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άνοιξε το δρόμο για την ένταξη της Κρήτης στο μέτρο,  με το νόμο του 4606/2019 αρ 14“,  τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης σε ραδιοφωνική του παρέμβαση στο ραδιόφωνο του 98.4 Κρήτης και στην εκπομπή της κας Δουλγεράκη, υπενθυμίζοντας ότι το μόνο που εκκρεμεί είναι η τροποποίηση της Κ.Υ.Α. 568/2019 για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις της Κρήτης να υποβάλλουν στην πλατφόρμα αίτημα χρηματοδότησης.

Ο κ. Πλακιωτάκης αντί να απαντήσει με σαφήνεια γιατί ακόμη, 5 μήνες μετά την ανάληψη της Κυβέρνησης, δεν έχει υπογράψει την έτοιμη υπουργική απόφαση για επέκταση του Μεταφορικού Ισοδύναμου στις επιχειρήσεις της Κρήτης, η οποία ήταν προϊόν ώριμων διαβουλεύσεων με τους φορείς του νησιού και βασισμένη σε μελέτες που διενήργησαν τα επιμελητήρια Κρήτης, αποκαλύπτει ότι σχέδιο της Κυβέρνησης είναι η υιοθέτηση ενός άλλου εργαλείου που στόχο θα έχει την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

Χωρίς να δίνει κανένα σαφές στοιχείο για τους πόρους χρηματοδότησης  και τη φιλοσοφία της νέας πολιτικής, αλλά μόνο με αοριστίες και με ευχολόγια ο κ. Πλακιωτάκης, από εμμονή και εμπάθεια ενάντια στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, αρνείται ουσιαστικά την επέκταση ενός μέτρου που πραγματικά απέδωσε τόσο για τους νησιώτες, όσο και για τους επιχειρηματίες των νησιών, βάζοντας την Κρήτη στο περιθώριο και υποτιμώντας τους παραγωγικούς φορείς του νησιού. Ακόμα και αν υπήρχαν στρεβλώσεις στο συγκεκριμένο μέτρο, όπως υπαινίχθηκε ο Υπουργός, θα μπορούσε να τις είχε διορθώσει 5 μήνες τώρα.

Η καθυστέρηση από την πλευρά του υπουργείου και η επιμονή στην κατάρτιση νέας μελέτης αποδεικνύουν την έλλειψη πολιτικής βούλησης για εφαρμογή του  μέτρου στην Κρήτη, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να οδηγούνται σε δανειοδότηση και όχι σε κρατική στήριξη όπως εμείς επιλέξαμε.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Βαρδάκη:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.