Η Κυβέρνηση αγνοεί ακόμα ένα χρόνο μετά, όσους σεισμόπληκτους δεν είναι αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επιχορήγηση φυσικών προσώπων που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις στην Περιφέρεια Κρήτης, εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Οικονομικών και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής, τη σχετική επιστολή του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η ΕΛΠΙΔΑ».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά τα σχετικά αιτήματα, τόσο από τον Σύλλογο Σεισμοπλήκτων, όσο και από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η έκδοση της απαραίτητης Κ.Υ.Α. για την επιχορήγηση σε φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις, κάτι που δύναται να εφαρμοστεί σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων ζητά την έκδοση της σχετικής απόφασης, ώστε να καταβληθεί επιχορήγηση στα εν λόγω φυσικά πρόσωπα, καθώς έχουν πληγεί εξίσου από τον καταστροφικό σεισμό του Σεπτεμβρίου 2021.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να τους ενημερώσουν για άμεσες τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.