Η κοινωνία του Ηρακλείου δεν ανέχεται τον εμπαιγμό της Κυβέρνησης για την πρώην Αμερικάνικη Βάση

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ακύρωση της ανάκλησης παραχώρησης της έκτασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ), καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών την επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Ηρακλείου με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Ηρακλείου.

Στην επιστολή δηλώνεται η πλήρης αντίθεση του φορέα αναφορικά με την απόφαση της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) να ανακαλέσει μονομερώς την παραχώρηση της έκτασης των 55 στρεμμάτων μέσα στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ) και ζητείται η ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου τονίζει ότι η επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης απαιτεί να παραμείνει το ΔΕΚΚ στο σημερινό καθεστώς λειτουργίας του και καλεί τους εκπροσώπους όλων των φορέων να αντιδράσουν στην προσπάθεια «δήμευσης» του χώρου που αποτελεί τον μοναδικό στο μέγεθος και στο είδος του εκθεσιακό χώρο στην Κρήτη, σε ευρεία χρήση από όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της.

Το ΔΕΚΚ αποτέλεσε οραματικό αίτημα των παραγωγικών τάξεων του νησιού για δεκαετίες, το οποίο τελικά υλοποιήθηκε στις Εγκαταστάσεις της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, καθιστώντας το επίκεντρο σημαντικών εκθεσιακών γεγονότων, άρρηκτα συνδεδεμένων με την πολιτιστική, οικονομική και επιχειρηματική ζωή του νησιού μας.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών, που δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στην από 12/5/2021 κοινοβουλευτική μας παρέμβαση για το θέμα, να εξετάσει την επιστολή και να μας ενημερώσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες θα προβεί σχετικά με την ακύρωση της απόφασης ανάκλησης της ενεργής και νόμιμης παραχώρησης του ακινήτου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.