Η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης

Στον 9.84 με τη δημοσιογράφο Αγγέλα Δουλγεράκη, συζητήσαμε για την ανασφάλεια που επικρατεί κοινωνία, την ακρίβεια, την φτώχεια και την αδιαφορία της Κυβέρνησης.Όσο εμμένει στις πολιτικές της, τα προβλήματα διογκώνονται.

Οι μισές χώρες της Ευρώπης ήδη προχώρησαν σε φορολόγηση των υπερκερδών των εταιριών ενέργειας και εδώ αρνούνταν ακόμα και την ύπαρξη αισχροκέρδειας, μέχρις ότου τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι αυτή αγγίζει τα 2 δις ευρώ.

Πότε θα φορολογηθούν αυτά στη χώρα μας, ώστε να δοθεί μια κάποια λύση στο πρόβλημα της ακρίβειας;

Πότε θα μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας;

Πότε θα υπάρξει σοβαρή αύξηση μισθών;

Την περασμένη Τρίτη ο κ. Χατζηδάκης έφερε προς ψήφιση στην βουλή νομοσχέδιο που απαξιώνει τον ΟΑΕΔ, όπως απαξίωσε και την Εργατική Εστία παλαιότερα, τα αποθεματικά της οποίας (περίπου 2 δις) μεταφέρθηκαν στον ΟΑΕΔ.

Μετατρέπει τον Οργανισμό σε δημόσια υπηρεσία με διορισμένο διοικητικό συμβούλιο από την κυβέρνηση και μειώνει και την συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων.

Όχι τυχαία, αφού το επόμενο διάστημα το συγκεκριμένο Διοικητικό Συμβούλιο θα διαχειριστεί 1,5 δις ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα κατάρτισης.Και όλα αυτά ενώ οι συνέπειες του πολέμου δεν έχουν ακόμα φανεί στην ελληνική κοινωνία.

Ποιος άραγε θα θωρακίσει την οικονομία; Ποιος θα προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη από αυτές τις συνέπειες;

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.