Η κοινωνία καταρρέει, η κυβέρνηση την εμπαίζει και την προκαλεί

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την ανάσχεση του πληθωριστικού κύματος που έχει πλήξει την οικονομία και τις επιχειρήσεις, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (Ο.Ε.Σ.Κ.), με την οποία προτείνεται η λήψη μέτρων, ώστε να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις, προχωρήσαμε με τους συναδέλφους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κρήτης.

Συγκεκριμένα, η Ο.Ε.Σ.Κ. για την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους, που σε συνδυασμό με τη δεκαετή οικονομική κρίση και τις οικονομικές επιπτώσεις που επωμίζονται οι επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, επισημαίνει τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται και προτείνει πολιτικές που θα βοηθήσουν τη διατήρηση της ρευστότητας και τη συγκράτηση των οικονομικών απωλειών:

● Μείωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και άμεσο έλεγχο των εταιρειών ορυκτέλαιου ώστε να μεταφερθεί αυτή η μείωση στην οικονομία.

● Επαναφορά των 120 δόσεων για την εξυπηρέτηση του ιδιωτικού χρέους.

● Η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα

● Δωδεκάμηνη επιδότηση 50% στη αύξηση της ηλεκτρικής ενέργειας, σε επιχειρήσεις μεταποίησης και υπηρεσιών και δημιουργία ρυθμίσεων για αποπληρωμή των λογαριασμών που έχουν εκδοθεί και που θα εκδοθούν με αυξημένες χρεώσεις, για διάστημα 12 μηνών, προς ΔΕΗ και άλλους ιδιωτικούς παρόχους, για επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να μπορούν να πληρωθούν οι λογαριασμοί.

● Μείωση ΦΠΑ

Επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης λάβετε μέτρα πριν να είναι αργά για την οικονομική ζωή του τόπου. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά πτωχεύουν κι εσείς αντί να πάρετε μέτρα εμπαίζετε τους πολίτες με μέτρα – ψίχουλα, προκαλείτε και προσβάλλετε με τις δηλώσεις σας την κοινωνία.

Τα παραπάνω μέτρα δεν τα προτείνει αυτή τη φορά η αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου.

Είναι το αυτονόητο που έγινε ζητούμενο.Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική επιβίωση επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.