Η κοινωνία, αποδέκτης της παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαχειριστεί την ακρίβεια

Η σοβαρή κρίση, σε οικονομικό, επισιτιστικό, ανθρωπιστικό, ενεργειακό επίπεδο, έχει κλονίσει συθέμελα την κοινωνία, η οποία χρεώνεται τις επιπτώσεις της παταγώδους αποτυχίας της διαχείρισης της κατάστασης από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι εφαρμοσμένες πολιτικές της ΝΔ, έχουν αποδείξει αρχικά ότι όχι μόνο δεν αναχαιτίζουν το κύμα ανατιμήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες, αντιθέτως θα λέγαμε στρώνουν το έδαφος για να ανθίσει ακόμα περισσότερο η σοβαρή κρίση.

Τι ακριβώς όμως έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης για την διαχείριση της ακρίβειας;

Ταυτόχρονα πολλά και τίποτα απολύτως

Πολλά για τις μεγάλες εταιρείες, των οποίων την αισχροκέρδεια ευνόησε εις βάρος των φορολογουμένων, μη θέτοντας πλαφόν και καθυστερώντας τη φορολόγηση στα υπερκέρδη.

Λίγα για την κοινωνία, αφού αρχικά επέβαλε την ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, προκαλώντας κυριολεκτικά έναν δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Δεν φρόντισε να παρέμβει με ρεαλιστικά μέσα και τρόπους για να βοηθήσει τους πολίτες, οι οποίοι εδώ και δέκα μήνες λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, καλούνται να τους πληρώνουν διπλά και τριπλά, καθώς σε διαφορετική περίπτωση βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπές ρεύματος. Ταυτόχρονα υποχρεούνται να ανταπεξέλθουν στις υπέρογκες αυξήσεις σε καύσιμα, βασικά είδη και υπηρεσίες, με παράλληλη στασιμότητα των μισθών και τις λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα αρνείται να ακολουθήσει το θετικό παράδειγμα άλλων χωρών, που έχουν καταφέρει να μετριάσουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις επιπτώσεις των αυξήσεων των τιμών ενέργειας στην κοινωνία, προβαίνοντας σε γενναίες αυξήσεις του κατώτατου μισθού, σε μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, σε καθιέρωση πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας και σε μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

Η άρνηση αυτή του κ. Μητσοτάκη, έχει ως αποτέλεσμα το εισόδημα της κοινωνικής πλειοψηφίας να λεηλατείται και οι πολίτες να βυθίζονται στην απαισιοδοξία, αγωνιώντας για το πώς θα βιοποριστούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.