Η κα Κεραμέως αγνοεί το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας που χαρακτηρίζει το νέο νομοσχέδιο για τα #ΑΕΙ καταστροφικό και μη εφαρμόσιμο

Μήνυμα συμπαράστασης και κοινής συστράτευσης στον αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στείλαμε στην εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών για τον νέο Νόμο – Πλαίσιο, που συνδιοργάνωσαν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές των ΑΕΙ της Κρήτης.

Συγκεκριμένα, επισημάναμε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιχειρεί αλλαγές που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά των δημόσιων πανεπιστημίων, όπως τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, περιστέλλοντας δημοκρατικές λειτουργίες και ελευθερίες για φοιτητές, διοικητικούς και πανεπιστημιακούς, παραβιάζοντας το αυτοδιοίκητο, επιφέροντας σοβαρό πλήγμα στην υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακή εκπαίδευση, για την οποία διακρίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Οι αλλαγές αυτές συνοψίζονται σε λίγες λέξεις: υποχρηματοδότηση, αποκλεισμός, συρρίκνωση, υποβάθμιση, ποινικοποίηση, αυταρχισμός. Θεωρούμε εξαιρετικής σημασίας τις εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού για όλα όσα φέρνει το σχέδιο νόμου, τις προεκτάσεις και συνέπειες που θα έχουν για την πανεπιστημιακή κοινότητα και για την κοινωνία συνολικά, ώστε να συγκροτηθεί ένα κοινωνικό μέτωπο ως ανάχωμα σε αυτή την οπισθοδρόμηση.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί το νέο Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ, στην οποία προχωρήσαμε καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, το ψήφισμα των Συλλόγων Μελών ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, των Διοικητικών Υπαλλήλων και των Φοιτητικών Συλλόγων του Ελληνικού Μεσογειακού #Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Στο ψήφισμα γίνεται αναλυτική αναφορά στα προβληματικά σημεία του νομοσχεδίου και εκφράζεται έντονα η πεποίθηση ότι το εν λόγω νομοσχέδιο θα αποδειχθεί καταστροφικό για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων και τελικά ανεφάρμοστο.

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ ΕΛΜΕΠΑ, τα ΕΔΙΠ ΕΛΜΕΠΑ, τα ΕΤΕΠ ΕΛΜΕΠΑ, οι Διοικητικοί Υπάλληλοι ΕΛΜΕΠΑ και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι ΕΛΜΕΠΑ ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την πανεπιστημιακή κοινότητα, με στόχο ένα δημόσιο πανεπιστήμιο για τις ανάγκες της κοινωνίας, ενώ ενημερώνουν για την απόφαση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους σε περίπτωση αδιαλλαξίας του υπουργείου στις δίκαιες και τεκμηριωμένες προτάσεις τους.

Η κα #Κεραμέως επιμένει να κλείνει τα αυτιά της στις καθολικές αντιδράσεις που έχει προκαλέσει με το νέο σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ. Αγνοεί τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τους καθηγητές, τους φοιτητές, τους διοικητικούς υπαλλήλους, σύσσωμη την πανεπιστημιακή κοινότητα που μιλάει για ένα καταστροφικό και μη εφαρμόσιμο νομοσχέδιο.

Οι εμμονές του κ. Μητσοτάκη και η προκλητική απαξίωση της εμπεριστατωμένης άποψης των ανθρώπων που θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο για το μέλλον της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είναι αδιανόητες και εξοργιστικές. Η κυβέρνηση με την αδιαλλαξία της έχει φέρει όλη την κοινωνία απέναντι της.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από την Υπουργό την εξέταση του ψηφίσματος και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.