Η επανασύσταση του πρώην Δ. Ζαρού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση με τον ΠτΔ

Η επανασύσταση του πρώην Δ. Ζαρού τέθηκε επί τάπητος στις συναντήσεις με ΠτΔ και Υπουργό Εσωτερικών

Το θέμα της επανασύστασης του πρώην Δήμου Ζαρού τέθηκε στις συναντήσεις εκπροσώπων φορέων του πρώην Δήμου Ζαρού και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση Αλέξη, παρουσία και συνεργατών του Πρωθυπουργού.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι ο «Καλλικράτης» και συγκεκριμένα τα κριτήρια του νόμου αναφορικά με την δημιουργία ορεινών δήμων, ενώ εφαρμόστηκε Πανελλαδικά, δεν εφαρμόστηκε στη περίπτωση, του πρώην Δήμου Ζαρού, θέτοντας και στις δύο συναντήσεις το πάγιο αίτημά τους για την δημιουργία του ως αυτόνομου και διατήρησή του ως ορεινού Δήμου.

Όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των φορέων, ο πρώην Δήμος Ζαρού, τηρούσε πλήρως τις προϋποθέσεις των κριτηρίων, καθότι κατείχε πληθυσμό 3.370 κατοίκων και το ποσοστό της ορεινότητας της συνολικής του Δήμου, έφθανε στο 82,44%, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρώην Δήμος Ζαρού, περιλαμβάνει και μαρτυρικό χωριό.

Όπως ανέφεραν και στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση, η περιοχή έχει μείνει πίσω σε έργα και υποδομές και ως εκ τούτου πρέπει να συζητηθούν τρόποι ανάπτυξης της περιοχής, μέσω αναπτυξιακών έργων και υποδομών και φυσικά πάντα με την βοήθεια και την στήριξη του Υπουργείου.

Ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τόσο τον κ. Βαρδάκη, όσο και τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων του πρώην Δήμου Ζαρού ότι θα υπογράψει άμεσα Υπουργική Απόφαση διάθεσης ποσού ύψους 150.000 ευρώ για την αποκατάσταση οδοποιίας του Δημοτικού Διαμερίσματος Ζαρού.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ Δαμιανάκης Γιώργος, Πρόεδρος Παγκρητίου Λαογραφικού Συλλόγου, Αιδεσιμότατος Πρωτοπρεσβύτερος πάτερ Λέανδρος Σταματάκης, Προϊστάμενος Ενορίας Αγίου Γεωργίου Ζαρού, Εμμανουήλ Ανωγειανάκης, Πρόεδρος ΤΟΕΒ, Γεώργιος Φυλακτάκης, Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ζαρού, Εμμανουήλ Αρχοντάκης, Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Βοριζίων και Εμμανουήλ Ταμπακάκης, Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Μορονίου.

Η επανασύσταση του πρώην Δ. Ζαρού τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών