«Η γραφειοκρατία και η ανικανότητα της Κυβέρνησης να δώσει λύσεις, οδηγεί τους επιχειρηματίες του Αρκαλοχωρίου σε αδιέξοδο»

Συμμετείχαμε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρκαλοχωρίου, με πρωτοβουλία του εμπορικού συλλόγου της περιοχής, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τρεις μήνες μετά τον φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, καθώς η διεκπεραίωση αιτήσεων για την αποζημίωσή τους, έχει καταστεί μία πολύπλοκη διαδικασία, προκαλώντας πρόσθετες καθυστερήσεις.

Επιπλέον, οι επαγγελματίες ζητούν την παράταση του μέτρου της αναστολής για τους εργαζόμενους πέραν του τριμήνου όπως προβλέφθηκε στην αρχή, αλλά και ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης για την στήριξη των επιχειρήσεών τους. Κατά την τοποθέτηση μου, αναφέρθηκα στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στις οποίες έχουμε προβεί, ζητώντας από τα αρμόδια Υπουργεία να δώσουν ουσιαστικές λύσεις.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς, τρεις μήνες μετά τον φονικό σεισμό, συνεχίζει τον εμπαιγμό των σεισμοπλήκτων, καθώς σωρεία ανοιχτών ζητημάτων, συνεχίζουν να τους ταλανίζουν. Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας για, την παράταση αναστολής εργαζομένων πληγεισών επιχειρήσεων, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την ενεργοποίηση ειδικού προγράμματος ΟΑΕΔ για την πρόσληψη ανέργων, τη μη επιστροφή επιστρεπτέων προκαταβολών, τα αρμόδια Υπουργεία αδιαφορούν. Απαιτείται επίσης, η διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που έχει συσσωρευτεί από την αρχή της πανδημίας, η ρύθμιση του υπολοίπου σε 120 δόσεις και η απαλλαγή του τέλους επιτηδεύματος για τα έτη 2021 – 2022. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, μέχρι την οριστική διευθέτηση των αιτημάτων των επιχειρηματιών του Αρκαλοχωρίου που επλήγησαν από το φονικό σεισμό.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.