Η ασυνεννοησία του ΕΦΚΑ και του ΚΕΑΟ έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους που εμφανίζονται ανασφάλιστοι

Χιλιάδες συμπολίτες μας, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες, εμφανίζονται στο σύστημα ανασφάλιστοι, αν και έχουν καταβάλει το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Ανασφάλιστα εμφανίζονται και τα εξαρτώμενα από αυτούς μέλη.

Όπως επισημάναμε στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον δημοσιογράφο Μανόλη Αργυράκη, οι εισφορές αυτές καταλήγουν ως χρέος στο ΚΕΑΟ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να κληθούν να πληρώσουν εκ νέου τις εισφορές τους και μάλιστα με τόκους, τουλάχιστον μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Εκτός του θέματος των εισφορών που δεν εμφανίζονται, οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι, όπως και όλοι οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας έρχονται πλέον αντιμέτωποι και με την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορευτεί η συνταγογράφηση για τους συγκεκριμένους από ιδιώτες ιατρούς, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία τους, ιδίως των κατοίκων της υπαίθρου, αφού είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και τη συμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων.

Αναμένουμε απαντήσεις σε σχετική κοινοβουλευτική μας παρέμβαση, και άμεση λύση του συγκεκριμένου τόσο σοβαρού θέματος από το Υπουργείο Εργασίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.