Η ανικανότητα και ο εμπαιγμός από το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην προσχολική αγωγή.

Στον 9.84 η Αγγέλα Δουλγεράκη φιλοξένησε τον Σωκράτη Βαρδάκη με θέμα συζήτησης το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω πανδημίας.

“Πρόχειρα και βεβιασμένα άνοιξαν τα σχολεία. Ειδικά για την Κρήτη στο Νομό Λασιθίου που εντοπίστηκε εστία στο Παλαίκαστρο.

Η ανευθυνότητα όμως του Υπουργείου δε σταματά εκεί, αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζει τη δίχρονη προσχολική αγωγή στο Δήμο Ηρακλείου”, υπογράμμισε ο Σωκράτης Βαρδάκης.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη δίχρονη προσχολική αγωγή και έδωσε στους Δήμους περιθώριο τριών ετών για την υλοποίησή της. Σε ότι αφορά το Δήμο Ηρακλείου, αυτός έπραξε τα δέοντα από την πλευρά του παραδίδοντας 10 αίθουσες και εξασφαλίζοντας τους χώρους όπου πρόκειται να τοποθετηθούν οι 21 αίθουσες που με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας ακόμα δεν έχουν παραδοθεί, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο σε γραπτές απαντήσεις σε κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας.”

Να σημειωθεί ότι προς το παρόν τα προνήπια φιλοξενούνται σε αίθουσες σχολείων ή δομών που έχουν παραχωρηθεί για αυτόν τον σκοπό, μεταξύ των οποίων και αίθουσα στο ΠΑΓΝΗ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.