Η αλλεργία της Κυβέρνησης απέναντι σε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος δίνει την χαριστική βολή στον ΟΑΕΔ

Κατά την τοποθέτηση του, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, αναβάθμιση δεξιοτήτων εργατικού δυναμικού και διάγνωσης των αναγκών εργασίας και άλλες διατάξεις», αναφέρθηκα στην συστηματική προώθηση εκ μέρους της ΝΔ, αντεργατικών μεταρρυθμίσεων, με αποτέλεσμα την δημιουργία εργαζομένων, αποδυναμωμένων, ώστε να μην μπορούν να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, χωρίς ωράριο, χωρίς προστασία και χωρίς κανένα εργαλείο απέναντι σε φαινόμενα εργοδοτικής ασυδοσίας.

Στηλίτευσα την επιλογή της Κυβέρνησης να εισηγηθεί ένα νομοσχέδιο που θα λειτουργήσει τιμωρητικά για όποιον/α αρνηθεί να εργαστεί, υπό τις άθλιες εργασιακές συνθήκες που έχει η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη εγκαθιδρύσει.

Η μετατροπή του #ΟΑΕΔ σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), άλλη μια ένδειξη όχι μόνο της αδιαφορίας της ΝΔ να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ουσιαστικά, προσεγγίζοντας με ολιστικό τρόπο την καταπολέμηση της ανεργίας και την εξυπηρέτηση των ανέργων, αλλά και της μεθόδευσής της, για συρρίκνωση του Οργανισμού, μέσω της εγκατάλειψης αφενός του μοντέλου της τριμερούς εκπροσώπησης, κράτους, εργοδοτών, εργαζομένων και αφετέρου της δημιουργίας μιας δημόσιας υπηρεσίας εν είδη Γενικής Διεύθυνσης Υπουργείου.

Με συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρεί τη μείωση των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, από το ΔΣ του ΟΑΕΔ, για δήθεν μεγαλύτερη ευελιξία στην λήψη αποφάσεων. Στόχος όμως, κατά βάση, είναι να αποκτήσει ο διοικητής υπερεξουσίες, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα κινδυνεύει από πιθανό βέτο των φορέων και μάλιστα σε μία περίοδο, που ο ΟΑΕΔ θα διαχειριστεί εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

H πρόβλεψη διαγραφής του ανέργου από τα μητρώα, για έξι μήνες έως δύο χρόνια, εφόσον αυτός δεν αποδεικνύει ότι αναζητεί εργασία ή δεν συμμετέχει σε επιμορφωτικά σεμινάρια, υποδηλώνει τις εμμονές της Κυβέρνησης ότι ο άνεργος ευθύνεται για την ανεργία του και όχι οι κοινωνικές, οικονομικές συνθήκες και οι πολιτικές που χαράσει η Κυβέρνηση, οι οποίες σημειωτέον απέχουν παρασάγγας από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.Η Κυβέρνηση εθελοτυφλεί μπροστά στην πλήρως απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, τα ευέλικτα σχήματα εργασίας, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τους μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.

Η μόνιμη ανασφάλεια, η άρνηση της Κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό έχουν στρώσει εδώ και καιρό για τα καλά το ολισθηρό έδαφος της βαθιάς ύφεσης και της βίαιης φτωχοποίησης των πολιτών.

Οι επιδιώξεις της ΝΔ να περικόψει επιδόματα και παροχές, από ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, δημιουργούν μια κοινωνία που στενάζει εξαιτίας των κυβερνητικών ιδεοληπτικών εμμονών.Η αλλεργία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι σε ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος δίνει την χαριστική βολή στον τελευταίο οργανισμό κοινής ωφέλειας, τον ΟΑΕΔ.

Μια επιλογή υπάρχει, η άμεση απόσυρση του Νομοσχεδίου τώρα.

Αναφέρθηκα στο κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) και της Εργατικής Εστίας, που έγινε με παράνομο και καταχρηστικό τρόπο από τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, μετά από 80 χρόνια λειτουργίας, με το ερώτημα για το που πήγαν τα αποθεματικά από τα χρήματα των εργαζομένων να μένει αναπάντητο.

Τέλος, κάλεσα τις κυρίες και τους κύριους βουλευτές της ΝΔ να σταματήσουν να έχουν μένος στο κοινωνικό κράτος και να βρίσκονται απέναντι στις αδύναμες ομάδες του πληθυσμού, σημειώνοντας ότι η ώρα που θα κληθεί η Κυβέρνηση να απολογηθεί στον ελληνικό λαό πλησιάζει.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.