Ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση Νικόλαο στην ημερίδα με τίτλο «Ανάκτηση του Ιστορικού Κέντρου Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».

Ημερίδα για την ανάκτηση του Ιστορικού Κέντρου Αθήνας

Ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση Νικόλαο στην ημερίδα με τίτλο «Ανάκτηση του Ιστορικού Κέντρου Αθήνας- Αξιοποίηση με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης».

Η εγκατάλειψη της σημαντικής περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεπάγεται αυτομάτως απώλεια σε θέσεις εργασίας (περίπου 16 χιλιάδες), σε αξία γης (περίπου 420 εκατ.) και σε αξία πώλησης (περίπου 75-80% επί της πραγματικής αξίας του ακινήτου).

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε μεταξύ άλλων: ‘’Η Κυβέρνηση αυτή όμως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του. Παίρνει πρωτοβουλίες, παρεμβαίνει και υλοποιεί. Και αδιαμφισβήτητα η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα της Κυβέρνησής μας σε ένα σύνολο πρωτοβουλιών και ενεργειών που ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την παρούσα κυβέρνηση, ήδη από τον Μάιο του 2015 για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης’’.

Με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, διευκολύνεται η αξιοποίηση της περιουσίας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, επιτυγχάνοντας οικονομίες Κλίμακας και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης.

Για πρώτη φορά έγινε ολοκληρωμένη καταγραφή του κτιριακού αποθέματος μέσα από την οποία καταδείχθηκε η απαξίωση της σημαντικής περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης αφού από τα 1.126 κτίρια (συνολικού εμβαδού 11.677.084 τ.μ.) το 49% αυτών είναι κενά, το 31% είναι παραχωρημένα, το 14% μισθωμένα και μόλις το 6% χρησιμοποιούνται από υπηρεσίες Φ.Κ.Α.

Τέλος ο κ. Βαρδάκης επισήμανε: “Η υλοποίηση του πιλοτικού σχεδίου διαχείρισης και αξιοποίησης 24 ακινήτων στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας με στόχο την αναβίωσή τους μέσα από ένα πλέγμα χρήσεων υψηλής κοινωνικής ωφέλειας και υψηλής οικονομικής ανταπόδοσης θα αποτελέσει τον οδηγό για την επέκτασή του σχεδίου και σε άλλες περιοχές της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με στόχο την εκ νέου χρήση πολλών υποβαθμισμένων ακινήτων’”.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.