Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών

Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών σήμερα.

Θυμόμαστε και τιμούμε τον Αρχιπυροσβέστη Γιαννοπουλάκη Κωνσταντίνο, τους εποχικούς πυροσβέστες Κορομηλά Νικήτα, Μαρκάκη Στυλιανό, Τζανάκη Ηρακλή και όλους τους ήρωες πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους κατά την τέλεση του καθήκοντος.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να τιμούμε τους πυροσβέστες μόνο μετά θάνατον, αλλά να αναγνωρίζουμε το έργο που επιτελούν καθημερινά. Τους πυροσβέστες που “δοξάζαμε” το καλοκαίρι, που τους είδαμε να κοιμούνται για να ξεκουραστούν στη μέση του δρόμου από εξάντληση χωρίς να εγκαταλείπουν το καθήκον, υποδέχτηκε με χημικά και δακρυγόνα πρόσφατα η κυβέρνηση, ασκώντας το “δικαίωμα” της έννομης βίας του κράτους, μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Το λειτούργημα του πυροσβέστη χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής, της αύξησης της συχνότητας ακραίων καιρικών φαινομένων, που προκαλούν φυσικές καταστροφές, εκτεταμένες πυρκαγιές και πλημμύρες.

Όπως η παρουσία τους θεωρείται αυτονόητη στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, αυτονόητη είναι και η διεκδίκηση για συνεχώς καλύτερες συνθήκες εργασίες και διασφάλισης των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι
Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.