Ζητάμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Π/Θ σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό–τουρισμό

«Όσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα. Ζητήσαμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού σε ότι αφορά τους εργαζόμενους στον επισιτισμό – τουρισμό» είπε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Βαρδάκης, στο Ράδιο Κρήτη (101,5) και στον Γιώργο Παπαδάκη.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης υπογράμμισε ότι με την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τα θέματα των συγκεκριμένων εργαζομένων τίθενται τρία πολύ σοβαρά θέματα προς άμεση επίλυση, για τα οποία δεν αρκέστηκε σε κριτική, αλλά προτάθηκαν και συγκεκριμένες λύσεις με την κατάθεση των ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων που θα έλυναν το θέμα:

· Η αδυναμία ένταξης πολλών νέων ανέργων στο επίδομα ανεργίας, καθώς δεν έχουν τα απαιτούμενα 80 ένσημα κατά το προηγούμενο έτος. Ο Σωκράτης Βαρδάκης τόνισε ότι αυτά θα έπρεπε με νομοθετική ρύθμιση ήδη να έχουν γίνει 50 όπως συνέβη και για παλαιότερους εργαζομένους.

· Δε δόθηκε παράταση στο επίδομα ανεργίας όπως προτάθηκε, αντίθετα εξαγγέλθηκε επίδομα ειδικού σκοπού, του οποίου όμως ο χρόνος που αυτό θα δίνεται δεν προσμετράται στον εργασιακό βίο του εργαζομένου

· Επιχειρήσεις που έβαλαν σε αναστολή τους εργαζομένους κατά το μήνα Νοέμβριο του 2020 αυτόματα δεν χαρακτηρίζονται εποχικές με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην μπορούν να ενταχθούν στο επίδομα ανεργίας.

Παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού ότι κανένας εργαζόμενος δε θα μείνει απροστάτευτος στην πανδημία, αυτές όχι μόνο δεν υλοποιήθηκαν για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό τουρισμό, αλλά ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Επιπλέον ο Σωκράτης Βαρδάκης ενημέρωσε ότι τέλος Φλεβάρη λήγουν οι αναστολές εργασίας και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν ανασφάλιστοι.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.