Ζήτημα ζωής και θανάτου αντιμετωπίζει 22χρονος ασθενής στο Ηράκλειο επειδή δεν έχει ΑΜΚΑ

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για το ζήτημα ζωής και θανάτου που αντιμετωπίζει ασθενής χωρίς ΑΜΚΑ στο Ηράκλειο, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, σχετικό δημοσίευμα ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης.

Στο εν λόγω δημοσίευμα περιγράφεται το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει ένας 22χρονος ασθενής, καθώς δεν γινόταν δεκτός σε νοσοκομείο του Ηρακλείου προκειμένου να χειρουργηθεί όγκος στην σπονδυλική του στήλη, επειδή δεν έχει Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Παρότι τις τελευταίες ώρες, έπειτα από ευαισθητοποίηση της Διοίκησης του Βενιζελείου, ο ασθενής βρίσκεται στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε εξετάσεις, εκκρεμεί η οριστική λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Είναι αδιανόητο στην Ελλάδα του 2022 ένας νέος άνθρωπος να αφήνεται αβοήθητος επειδή δεν διαθέτει ΑΜΚΑ. Με την κατάσταση της υγείας του να επιδεινώνεται καθημερινά, αποτελεί επιτακτική ανάγκη η άμεση μέριμνα των αρμοδίων προκειμένου ο άνθρωπος αυτός να λάβει την περίθαλψη που χρειάζεται.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν το δημοσίευμα και να τους ενημερώσουν για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.