Εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στους ΟΤΑ ζητούν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου

Την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στους ΟΤΑ ζητούν από τον Υπουργό Εσωτερικών οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας κοινή αναφορά την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ηρακλείου, με την οποία ζητά την εφαρμογή των μέτρων και ρυθμίσεων, στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊου, καθώς τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν διαρκώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στους περιφερειακούς δήμους, τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε αιρετούς.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ηρακλείου ζητά στην ανακοίνωσή του να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας, με βάση την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών (αρ.πρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/134/ΟΙΚ.21190/13.11.2020), στην οποία αναφέρεται λειτουργία με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό καθώς τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν διαρκώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στους περιφερειακούς δήμους , τόσο σε εργαζόμενους όσο και σε αιρετούς. αλλά και την εφαρμογή των μέτρων προστασίας και του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη διαχείριση κρουσμάτων.

Ο βουλευτές ζητούν να εφαρμοστούν τα μέτρα για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.