Ερώτηση 22 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την ανάγκη αυστηροποίησης του νομικού πλαισίου για την κακοποίηση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αλλά και εκστρατείας ενίσχυσης της φιλοζωίας στα σχολεία

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε σχέση με τα αδέσποτα, αλλά και κατοικίδια ζώα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα της ενημέρωσης και των νέων ταχύτερων μορφών επικοινωνίας.

Παρ’ όλα αυτά, παρατηρούνται ακόμα βάναυσες συμπεριφορές εις βάρος των ζώων και αυτό εξ αιτίας του ότι δε συνειδητοποιούν κάποιοι ότι τα δικαιώματα των ζώων είναι θεσμοθετημένα.

Επιπλέον, η χωρίς αυστηρές κυρώσεις βάναυση συμπεριφορά εις βάρος των ζώων, έχει αποδείξει ότι πολλές φορές οδηγεί με την ίδια ευκολία και σε τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.

Ανάγκη λοιπόν αποτελεί η αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την κακοποίηση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, αλλά και η εκστρατεία ενημέρωσης και ενίσχυσης της φιλοζωίας μέσα από τα σχολεία.

Με ερώτησή τους 22 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το θέμα στη Βουλή. Την ερώτηση συνυπογράφει και ο βουλευτής Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Επισυνάπτεται η Ερώτηση

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.