Ερώτηση του Βαρδάκη Σωκράτη για αναστολή επιβολής προστίμων αυθαιρέτων κτισμάτων και κάθε διαδικασίας επιβολής κυρώσεων που απορρέουν από αυτά

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Βαρδάκης Σωκράτης κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τα πρόστιμα που επιβάλλονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και τις κυρώσεις που απορρέουν από αυτά.

Η παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ψήφιση του νέου νόμου που θα αντιμετωπίσει ολιστικά το πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης, κάνει επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων. Συγκεκριμένα, ο κος Βαρδάκης ζητεί να μάθει από το Υπουργείο να εξεταστεί η αναστολή επιβολής νέων προστίμων, κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και είσπραξης βεβαιωθέντων προστίμων διατήρησης και ανέγερσης και τυχόν προσαυξήσεων για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για το χρονικό διάστημα της προθεσμίας υπαγωγής στο Ν.4178/2013.

Τα ζητήματα αυτά, έχουν ως αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις την δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, οδηγώντας τους ιδιοκτήτες σε ασφυκτική πίεση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.