Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη στο Υπουργείο για τις ζημιές στα αμπέλια

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, με θέμα την άμεση καταγραφή των ζημιών στα αμπέλια, κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως επισημαίνει στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν πολλές περιοχές του νομού Ηρακλείου τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα οι ψυχροί βορειοδυτικοί άνεμοι επέφεραν σημαντικές ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια.  Ιδιαίτερα έντονα φαίνεται να είναι τα προβλήματα στις βόρειες περιοχές του νομού, οι οποίες στηρίζονται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην αμπελοκαλλιέργεια. Επειδή έχουν παρουσιαστεί «τυφλές» ζημίες που ενδέχεται να είναι καθοριστικές όσον αφορά την ποιότητα και την ποσότητα των επιτραπέζιων σταφυλιών της φετινής παραγωγής, κρίνεται απαραίτητο την εκκίνηση των εκτιμήσεων από πλευράς του ΕΛΓΑ άμεσα, αλλά και της ενεργοποίησης του συστήματος για την δήλωση από πλευράς των παραγωγών.

Ο κ. Βαρδάκης ερωτά τον Υπουργό σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της καταγραφής των ζημιών και για τις ενέργειες που προτίθεται να προβεί το Υπουργείο ώστε το σύστημα του ΕΛΓΑ να ενεργοποιηθεί άμεσα για την δήλωσή τους από τους παραγωγούς.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.