Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη προς την Υπουργό Εργασίας σχετικά με τη στήριξη των δομών ΚΔΗΦΑμεΑ και ΣΥΔ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων (ΠΟΣΓΚΑμεΑ) απαρτίζεται από 230 Πρωτοβάθμια Σωματεία, τα οποία παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που πάσχουν κυρίως από Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες.

         Στο Νομό Ηρακλείου φορείς όπως η Έvωση Γovέωv, Κηδεμόvωv και Φίλωv Απρoσαρμόστωv Ατόμωv/Κέvτρo Ειδικώv Παιδιώv “Η ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ”, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων ΑμεΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ», ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΠ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» καθώς και ο Σύλλογος Γονέων & Φίλων ΑμεΑ Ν. Ηρακλείου “Ο ΣΩΤΗΡΑΣ” επιτελούν σημαντικό έργο στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης και κάλυψης αναγκών παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία αλλά και των οικογενειών τους.

         Με δεδομένο ότι η εύρυθμη λειτουργία των φορέων των ΑμεΑ όπως τα ΚΔΗΦΑμεΑ και ΣΥΔ (Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης), και η απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες των ατόμων με αναπηρία συνδέεται, άμεσα με την θωράκιση των δικαιωμάτων τους, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης υπέβαλε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας.

         Στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης θέτει υπόψιν του Υπουργείου τα ζητήματα που απασχολούν την λειτουργία των Δομών αυτών, όπως για παράδειγμα την αποπληρωμή των αναδρομικών του Ειδικού Νοσηλίου – Τροφείου των ΣΥΔ, καθώς και η εκκαθάριση των υποβληθέντων δαπανών από τους φορείς που λειτουργούν ΚΔΗΦΑμεΑ σχετικά με το διάστημα ισχύος των χειρόγραφων γνωματεύσεων.

         Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τις συγκεκριμένες Δομές οι ειδικές θεραπείες των δικαιούχων άνω των 21 ετών.         

Τέλος ο κ. Βαρδάκης ζητά να προβλεφθεί η κάλυψη του κενού χρονικού διαστήματος που προκύπτει από τη στιγμή της συνταγογράφησης μέχρι την έγκριση των θεραπειών, δεδομένου ότι οι θεραπείες αποζημιώνονται από την ημέρα που εγκρίνονται και όχι από την ημέρα που συνταγογραφούνται.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.