Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη για το πρόγραμμα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος

Ερώτηση με την οποία ζητά την επανέναρξη του προγράμματος για την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατέθεσε προς τα Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

             Σύμφωνα με την ερώτηση του κ. Βαρδάκη, η προηγούμενη Κυβέρνηση, είχε λάβει πρωτοβουλία για την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, που είχαν αποσυνδεθεί λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για τον σκοπό αυτό είχε δημιουργηθεί το 2018 ειδικός λογαριασμός για την παροχή εφάπαξ βοηθήματος. 

            Η τελευταία Κ.Υ.Α. σχετικά με το θέμα, προέβλεπε τη λειτουργία του προγράμματος έως τις 31 Οκτωβρίου 2018, το χρονικό όριο μέχρι το οποίο θα έπρεπε να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος, για τη λήψη του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης.

            Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση του Υπουργείων Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντός του 2018 ο ειδικός λογαριασμός εξασφάλισε την επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος περισσότερων από 4.000 ευάλωτων νοικοκυριών, καταβάλλοντας πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

            Με την ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, ζητά να ενημερωθεί πόσα είναι τα ωφελούμενα νοικοκυριά έως σήμερα και αν προτίθενται τα συναρμόδια Υπουργεία να επανεκκινήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

            Την ερώτηση συνυπογράφουν 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.