Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη για αστυνόμευση του ΒΟΑΚ με μεταθέσεις αστυνομικών

Τη λήψη μόνιμων μέτρων για την αστυνόμευση του ΒΟΑΚ και όχι με αποσπάσεις που αντιμετωπίζουν προσωρινά το πρόβλημα και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ  Σωκράτης Βαρδάκης.

Με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην Κρήτη, ο Πρωθυπουργός, Κ. Μητσοτάκης, δεσμεύτηκε προσωπικά, τέλη Αυγούστου, για τη μετάθεση 50 ατόμων για την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης Κρήτης, ώστε να τεθούν στην υπηρεσία των Τμημάτων Τροχαίας.

Αρχικά, επιλέχθηκε η λύση των αποσπάσεων, όμως δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους υπηρετούντες αστυνομικούς.

Ακολούθως, και με το σκεπτικό να δοθούν κίνητρα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν προσωρινές μετακινήσεις, διάρκειας τριών μηνών, και μάλιστα με έξοδα του δημοσίου και σύμφωνα με εκτιμήσεις των συνδικαλιστών της Αστυνομίας, η μηνιαία επιβάρυνση ανέρχεται ανά άτομο στις 2.500 ευρώ, δηλαδή για ένα έτος κοντά στο 1,5 εκ. ευρώ.

Επειδή είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι αποσπάσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, πόσο μάλλον οι προσωρινές τρίμηνες μετακινήσεις, σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων, ενώ οι έκτακτες μεταθέσεις δεν είναι σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ο κ. Βαρδάκης ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να πληροφορηθεί γιατί επιλέχθηκε μια προσωρινή λύση η οποία επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και γιατί δεν επιλέχθηκαν οι ανέξοδες έκτακτες μεταθέσεις για αστυνομικούς που ο τόπος συμφερόντων τους είναι η Κρήτη.

Τέλος ο κ. Βαρδάκης ρωτά τον Υπουργό αναφορικά με το σχέδιο του Υπουργείου μετά την παρέλευση του πρώτου τριμήνου για το οποίο έχει γίνει η στελέχωση.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.