Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την προσθήκη ασθενειών στον σχετικό Πίνακα Παθήσεων/Βλαβών

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με την προσθήκη ασθενειών (Ελκώδης Κολίτιδα και Νόσος του Crohn) στον σχετικό Πίνακα Παθήσεων/Βλαβών  

Η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, αποτελούν χρόνιες παθήσεις. Παρ’ όλα αυτά, τα άτομα με τις εν λόγω νόσους του εντέρου αδικούνται παράφορα, καθώς εξαιρούνται από τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 2643/1998 με τον αποκλεισμό τους από τον “Πίνακα Παθήσεων/Βλαβών χαρακτηρισμένων ως χρόνιων και ταυτόχρονα επιφερουσών στον πάσχοντα περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, αποκλειστικά για τις ανάγκες του ν.2643/1998”.

Με ερώτησή του προς τους αρμόδιου Υπουργούς ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ζητάει να πληροφορηθεί αν προτίθενται οι τελευταίοι να διορθώσουν το σφάλμα εις βάρος των εν λόγω ασθενών, με την προσθήκη των νόσων του Crohn και της Ελκώδους Κολίτιδας, στον “Πίνακα Παθήσεων/Βλαβών χαρακτηρισμένων ως χρόνιων και ταυτόχρονα επιφερουσών στον πάσχοντα περιορισμένες δυνατότητες για επαγγελματική απασχόληση, αποκλειστικά για τις ανάγκες του ν.2643/1998”

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.