Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για τους αρτιμελής αθλητές ποδηλασίας (πιλότοι Tandem)

Ερώτηση προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναγνώριση των αρτιμελών αθλητών ποδηλασίας (πιλότοι Tandem) ως ισότιμων αθλητών.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί στους προσεχής Παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από δύο εξαίρετες Ηρακλειώτισσες αθλήτριες στο αγώνισμα της ποδηλασίας.

Παρά το γεγονός ότι οι πιλότοι που αγωνίζονται σε αγώνα ποδηλασίας tendem, είναι αθλητές χωρίς αναπηρία, αλλά αγωνίζονται νομίμως στις εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις αθλητών με αναπηρία, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις που θέτει η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (I.P.C.), υπάρχει νομοθετικό κενό, που αφορά στη μη ρητή συμπερίληψη της εγγραφής στον ειδικό πίνακα διακρίσεων της Γ.Γ.Α. και στη μη ρητή χορήγηση παροχών.

Με ερώτησή του ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κος Βαρδάκης, ερωτά τον αρμόδιο Υφυπουργό Αθλητισμού, αν προτίθετε να προβεί σε ενέργειες ώστε οι διατάξεις του άρθρου 34 παρ. 14 ν. 2725/1999 να εφαρμόζονται ανάλογα και ομοίως και σε αθλητές αρτιμελείς, που συμμετέχουν νομίμως, σύμφωνα με τους οικείους κανονισμούς κάθε αθλήματος, σε αγώνες αθλητών με αναπηρία, και να τυγχάνουν όλων των προνομίων που περιγράφονται από τον παρόντα νόμο.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.