Ερώτηση Βαρδάκη Σωκράτη Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου για αδικαιολόγητες προαγωγές στελεχών και Διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος

Ο Βαρδάκης Σωκράτης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αφορμή στάθηκαν πρόσφατα δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για εκκαθαρίσεις και μετακινήσεις στελεχών και διευθυντών, χωρίς αυτές να μπορούν να δικαιολογηθούν, αφού δεν προβλέπονται από το καταστατικό της τράπεζας αλλά ούτε και από τις συλλογικές συμβάσεις της ΟΤΟΕ.

Ο κ. Βαρδάκης στην ερώτησή του αναφέρει ότι οι πρόσφατες αυτές «εκκαθαρίσεις» προαναγγέλθηκαν από το συνδικαλιστικό όργανο πριν αποφασιστεί από τα αρμόδια όργανα και την Διοίκηση της Τράπεζας και πολύ πριν κυκλοφορήσουν οι προβλεπόμενες εγκύκλιοι. Κατά συνέπεια και δεδομένου ότι οποιαδήποτε μετακίνηση, προαγωγή διευθυντικών στελεχών πρέπει να πραγματοποιείται με όρους διαφάνειας και αξιοπρέπειας, καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αδικαιολόγητων προαγωγών στελεχών και διευθυντών στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 45 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.