Ερωτήσεις Βαρδάκη προς τον Υπουργό Υποδομών για ΒΟΑΚ και οδικό άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά

Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, έθεσε με δύο ερωτήσεις του το ζήτημα της απρόσκοπτης χρηματοδότησης των έργων που υλοποιεί ο ΟΑΚ Α.Ε. στον οδικό άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά, Γούρνες – Χερσόνησος, των έργων αναβάθμισης του ΒΟΑΚ καθώς και της ωρίμανσης μελετών οδικής ασφάλειας του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Συγκεκριμένα για το έργο ολοκλήρωσης του οδικού δικτύου Ηράκλειο – Μεσαρά (τμήμα Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά), κρίνεται απαραίτητη η εκταμίευση ποσού 2 εκ. ευρώ για απαλοτριώσεις και επιπλέον 2,5 εκ. ευρώ για την εκκίνηση των εργασιών.

Επίσης, για την οδική ασφάλεια του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που στόχο έχουν να διασφαλίσουν ευνοϊκότερες συνθήκες κυκλοφορίας των οδηγών, κρίνεται απαραίτητη η άμεση ωρίμανση των μελετών και η εκταμίευση χρημάτων για την επιτάχυνση των έργων στους κόμβους Αγίας Πελαγίας, Αχλάδας, την βελτίωση του Ανισόπεδου Κόμβου Καρτερού, την ανακατασκευή κλάδων στον κόμβο στου Κοκκίνη Χάνι καθώς και προσθήκη κλάδου στον ημικόμβο Μαλίων.

Τα παραπάνω έργα, όπως αναφέρεται από τον κο Βαρδάκη, «είναι επιτακτική ανάγκη να ολοκληρωθούν άμεσα, καθώς θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης περιοχών όπως η Μεσαρά, ενώ θα ενισχυθεί η οδική ασφάλεια του ΒΟΑΚ, στον οποίο έχουμε θρηνίσει τόσα θύματα τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε εδώ τις Ερωτήσεις:

  1. «Άμεση χρηματοδότηση έργων του ΟΑΚ Α.Ε.»
  2. «Αναβάθμιση οδικού δικτύου της Π.Ε. Ηρακλείου»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.