Εργατικη Πρωτομαγιά : Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους, με ασφάλεια, με δικαιώματα

Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πραγματοποιείται στη σκιά των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης, της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης για τα νοικοκυριά, που βρίσκονται αντιμέτωπα με την ακρίβεια και το ενδεχόμενο ενεργειακής φτώχειας, καθιστώντας πιο επίκαιρη από ποτέ την ανάγκη συλλογικών διεκδικήσεων για τον κόσμο της εργασίας και της κοινωνίας συνολικά.

Οι αγώνες του εργατικού κινήματος, τα ιστορικά γεγονότα του Μάη του 1886, οι εργαζόμενοι που σήμερα έχουν μείνει απροστάτευτοι, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, με πενιχρές αμοιβές, έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που εντείνεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης, μας καλούν να δώσουμε κάθε δυνατή και αδύνατη μάχη για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου.

Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε, κήρυξε πόλεμο στον κόσμο της εργασίας, ψηφίζοντας αντεργατικά νομοσχέδια εν μέσω πανδημίας, ξηλώνοντας αργά και μεθοδικά κάθε νομοθετικό δίχτυ προστασίας των εργαζομένων, για να φτάσει εσχάτως να κατηγορεί τους πολίτες για την αδυναμία τους να επιβιώσουν στις συνθήκες ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, για την οποία αρνείται ακόμη και σήμερα να παρέμβει.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχει διαλυθεί η κοινωνική, οικογενειακή και προσωπική ζωή των πολιτών, τα νοικοκυριά καταχρεωμένα βρίσκονται σε συνθήκες ανέχειας και οι εργαζόμενοι απομονωμένοι και ανυπεράσπιστοι έχουν μετατραπεί σε ομήρους πιέσεων και του φόβου της ανεργίας, απέναντι σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Όλα όσα κατακτήθηκαν με αγώνα και θυσίες ποδοπατούνται καθημερινά από μία ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

Σήμερα ενώνουμε όλοι τις φωνές μας, για εργασία με αξιοπρεπείς όρους, με ασφάλεια, με δικαιώματα.

Στον πόλεμο που κήρυξε η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζομένους και το σύνολο της κοινωνίας θα είμαστε όλοι παρόντες, μέχρι τη νίκη.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.