Συνάντηση του Σωκράτη Βαρδάκη με τον γ.γ. Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε

Επιχορηγήσεις Δήμων Ηρακλείου για αποκαταστάσεις ζημιών στο οδικό δίκτυο

Ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης είχε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα με τον γ.γ. Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, από τον οποίο ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του έργου του οδικού άξονα Ηράκλειο – Μεσαρά. Ο κ. Δέδες, εκτός των άλλων ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την Τρίτη 4/12, με σκοπό να επισκεφθεί το εργοτάξιο.

Ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι μέχρι τέλος του 2018 θα υπάρχει πλήρης φάκελος και ωριμότητα για το φράγμα Αμιρών – Αγ. Βασιλείου και ζήτησε από τον κ. Δέδε να συμβάλει έτσι ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Υπουργείο Οικονομικών να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για την κατασκευή ενός έργου μείζονος σημασίας για την περιοχή.

Επίσης ο ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι ήδη έχουν εξασφαλιστεί 2,5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης για τις απαλλοτριώσεις του παραπάνω έργου.

Ο κ. Βαρδάκης ζήτησε να ενημερωθεί και για προτάσεις χρηματοδοτήσεων που είχε θέσει σε προηγούμενη συνάντηση με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών, των Δήμων Μαλεβιζίου, Βιάννου, Γόρτυνας και Φαιστού.

Ο γ.γ. Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες ενημέρωσε τον βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη ότι εγκρίθηκαν οι χρηματοδοτήσεις ποσών:

  • 200.000 € στον Δήμο Βιάννου για την αποκατάσταση ζημιών ενδοδημοτικής οδοποιίας από θεομηνίες και συγκεκριμένα στο τμήμα του οδικού δικτύου Πεύκος – Κόρνια.
  • 160.000 € στον Δήμο Γόρτυνας για αποκατάσταση τμημάτων οδοποιίας του Δ.Δ. Πρινιά
  • 100.000 € στον Δήμο Φαιστού για αποκατάσταση τμημάτων του ορεινού δικτύου του Δ.Δ. Ζαρού και
  • 400.000 € στον Δήμο Μαλεβιζίου για αποκατάσταση οδοποιίας του Δήμου.

Ο κ. Βαρδάκης ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη, όσο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Δέδε για την άμεση ανταπόκρισή τους για την επίλυση σοβαρών ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.