Επιτακτική η ανάγκη να ιδρυθούν άμεσα τα νέα τμήματα ένταξης στα σχολεία

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την άμεση ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης στα σχολεία, καταθέτοντας αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσαράς.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρότι από 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες που προβλέπονταν με εγκύκλιο του Υπουργείου για την ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης, δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα η σχετική απόφαση ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Η ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς εκατοντάδες μαθητές παραμένουν χωρίς την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη την οποία χρειάζονται. Η παράλογη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της απόφασης από το Υπουργείο, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε από την αρμόδια Υπουργό την εξέταση της επιστολής και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειες τις οποίες θα προβεί.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.