Επιτακτική ανάγκη η αποκατάσταση του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Προχωρήσαμε σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καταθέτοντας Ερώτηση προς τους Υπουργούς Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τη συνυπογραφή 20 βουλευτών του #ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,

Όπως έγινε γνωστό, την Τρίτη 26 Απριλίου 2022, στελέχη του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, επιστρέφοντας στην εργασία τους μετά τις αργίες του Πάσχα, αντίκρισαν πλημμυρισμένο και ολοσχερώς κατεστραμμένο το εργαστήριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών, η ζημιά οφείλεται σε διαρροή στο σύστημα πυρασφάλειας.

Η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη, καθώς το εργαστήριο είχε υπερσύγχρονα μηχανήματα. Και δεν είναι μόνο ο εξοπλισμός, αλλά και όσα δημιουργήθηκαν σε διάστημα 35 ετών, το στήσιμο και όλες οι καινοτομίες.

Επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργεί το γεγονός της αναγκαστικής διακοπής των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη δεδομένη στιγμή.Πρόκειται για ένα τοξικολογικό εργαστήριο υπερσύγχρονο και παγκοσμίως αναγνωρισμένο, που παρείχε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η άμεση αποκατάστασή του είναι επιτακτική ανάγκη για φοιτητές, ασθενείς και για όλη την κοινότητα.

Δεδομένων των παραπάνω, ζητάμε να ενημερωθούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς αν θα προβούν σε έκτακτη χρηματοδότηση προς το πανεπιστημιακό ίδρυμα με σκοπό την πλήρη αποκατάσταση αφενός, του μηχανολογικού εξοπλισμού και αφετέρου, της κτιριακής υποδομής του εργαστηρίου τοξικολογίας και εγκληματολογικής χημείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο την άμεση επαναλειτουργία του.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.