Επιτέλους ας μας απαντήσουν με σαφήνεια πότε θα ξεκινήσει η κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου

Για το θέμα της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου καλείται να απαντήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στην Επίκαιρη Ερώτησή μου, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου.

Η ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου ήταν ενταγμένη σε έργο Σύμπραξης Δημόσιου – Ιδιωτικού τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) μαζί με την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, σχεδιασμός που ανετράπη από την παρούσα κυβέρνηση, η οποία προχώρησε στην ένταξή της σε έργο Σ.Δ.Ι.Τ. μαζί με την ανακατασκευή των υφιστάμενων δικαστικών μεγάρων σε Ρέθυμνο και Χανιά (για τα οποία δεν είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες ωρίμανσης), επικαλούμενη το κριτήριο της ομαδοποίησής τους κατά χωρικές διακρίσεις.

Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις στις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας, ότι η αλλαγή αυτή δεν θα επιβράδυνε τις διαδικασίες ανέγερσής του, οι φόβοι όλων για τεράστιες καθυστερήσεις, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι παρότι εδώ και 1,5 χρόνο έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Σ.Δ.Ι.Τ., η Ανέγερση Δικαστικών Μεγάρων Ηρακλείου και Χανίων και η Ανακατασκευή Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, δεν έχει προχωρήσει ακόμα η δημοπράτηση του έργου, ενώ στην τελευταία σχετική Ερώτηση (5537/31-05-22) προς το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση.

Καλούμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου για την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και αν προτίθεται να αποσυνδέσει το συγκεκριμένο έργο της ανέγερσης του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου από το έργο της κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Χανίων και της ανακατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Ρεθύμνου, ικανοποιώντας το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.