Επιστολή του Βαρδάκη Σωκράτη προς την Υφυπουργό Οικονομικών για παράταση υποβολής δηλώσεων μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ Αγροτών

Με επιστολή προς την Υφυπουργό Οικονομικών, κα Παπανάτσιου απέστειλε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ, Βαρδάκης Σωκράτης, ζητά την παράταση υποβολής δηλώσεων μετάταξης στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ Αγροτών, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Οι αγρότες με δυσκολία αντλούν πληροφόρηση για τις προθεσμίες που απαιτούνται για κάθε φορολογική υποχρέωση που πρέπει να τηρούν, ώστε να είναι συνεπής απέναντι στο κράτος.

Το πρόβλημα επιτείνεται από το γεγονός της διασταύρωσης των στοιχείων που προέρχονται από άλλους φορείς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ και το σύστημα IRIS, που παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ενημέρωσή του. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις και συσσωρεύεται υπερβολικός φόρτος εργασίας στα φοροτεχνικά γραφεία, το διάστημα που πρέπει να υποβληθούν ταυτόχρονα και οι περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ των επιχειρήσεων.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κος Βαρδάκης, ζητεί να παραταθεί η προθεσμία των μεταβολών μετάταξης αγροτών στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, τουλάχιστον μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς η μεταβολή αυτή, δεν προκαλείται δημοσιονομικό κόστος.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.