Επιστολή Σωκράτη Βαρδάκη για το Γραφείο Ενάλλιων Αρχαιοτήτων Κρήτης

Την ικανοποίησή του για την παραμονή του Γραφείου Ενάλλιων Αρχαιοτήτων Κρήτης στον νέο Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, εξέφρασε με επιστολή του ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, ενώ ταυτόχρονα ζητάει την άμεση ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και αρμοδιότητες.

Η παραμονή του Γραφείου Ενάλλιων Αρχαιοτήτων, αποτέλεσε αίτημα πολλών φορέων της Κρήτης και όπως προβλέπεται στον νέο Οργανισμό, το Γραφείο Κρήτης με έδρα το Ηράκλειο και θα έχει στην χωρική αρμοδιότητα του και τις 4 Περιφερειακές Ενότητες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Βαρδάκης: «Με δεδομένη τη σημασία και του έργου που επιτελούν οι υπηρεσίες της Εφορείας Ενάλλιων Αρχαιοτήτων, η λειτουργία των 4 Γραφείων (Θεσσαλονίκη, Πύλος, Ρόδος, Ηράκλειο) είναι στη σωστή κατεύθυνση αποκέντρωσης με μικρές ευέλικτες μονάδες.

Συνεπώς καλό θα ήταν να γίνει σαφής η αρμοδιότητα χειρισμού επί τόπου των υποθέσεων – αιτημάτων της Κρήτης και να προβλεφθεί σαφώς η στελέχωσή του γραφείου με 3-4 υπαλλήλους, αντί του ενός. Η ελάχιστη σύνθεση καταδυτικού κλιμακίου είναι 3 άτομα, σύμφωνα με τον Κανονισμό Κατάδυσης του ΥΠΠΟ. Με αυτό τον τρόπο η διαδικασία γίνεται αποτελεσματικότερη, λιγότερο χρονοβόρα και λειτουργική.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεται ο Οργανισμός του 2014 προέβλεπε την άσκηση των αρμοδιοτήτων όλων των τμημάτων της Εφορείας Εναλίων κατά τόπο στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου μόνο. Όμως, πρακτικά το Γραφείο διαχειριζόταν τα αιτήματα όλης της Κρήτης. Εν τούτοις, με ένα μόνο υπάλληλο χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα επί τόπου, αφού όλα τα αιτήματα διαβιβάζονταν στην Αθήνα, ενώ κατά την πορεία της διεκπεραίωσης η διαδικασία ήταν χρονοβόρα και δυσλειτουργική.

Σας παρακαλώ όπως άμεσα εξετάσετε την ενίσχυση με αρμοδιότητες και ανθρώπινο δυναμικό για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.