Συνάντηση για την παραμονή του ENISA και του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο

Επιστολή Βαρδάκη για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας

Επιστολή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μαγκλάρα, για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου (Σ.Ε.Π.) απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του: «Το Σ.Ε.Π. Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2005 στο πλαίσιο της υποχρέωσης παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά των εργαζομένων στον ENISA (European Network and Information Security Agency) σύμφωνα με το «Seat Agreement between the Government of The Hellenic Republic and the European Network and Information Security Agency» στις 22-4-2005. Το υψηλό επίπεδο παροχής ευρωπαϊκής παιδείας στο Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Σχολείων, έχει οδηγήσει ως τώρα σε επιτυχείς «Πιστοποιήσεις» του Σχολείου, μετά από αλλεπάλληλες αξιολογήσεις από Ευρωπαίους Επιθεωρητές».

Καταλήγοντας, καλεί τον κ. Υπουργό και τον Γ.Γ. να στηρίξουν ενεργά την παραμονή του Σ.Ε.Π. στο Ηράκλειο: «Με δεδομένη την σημασία της παραμονής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (Ε.Ν.Ι.S.A.) στο Ηράκλειο σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας του Σ.Ε.Π. Ηρακλείου αλλά και την επιθυμία των φορέων της Κρήτης να συνεχιστεί η λειτουργία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου που είναι και το μόνο ξενόγλωσσο σχολείο στο νησί, σας καλώ να συμβάλλετε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την μετά το 2020 πορεία του ENISA, με προτεραιότητα την παραμονή της έδρας του ENISA και του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.

Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της συνάντησης συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2017, με τον   γ.γ. κο Μαγκλάρα, αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στη συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης (Σ.Ε.Π.).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.