Από την επίσκεψη στον Δήμο Βιάννου

Επισκέψεις Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Σωκράτη Βαρδάκη σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμούς στη Βιάννο

            Τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, η νέα ΚΑΠ, η βοήθεια και η ουσιαστική στήριξη των ομάδων παραγωγών και Συνεταιρισμών, τα αίτια και τις λάθος επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων που οδήγησαν στην χρεοκοπία τους Συνεταιρισμούς και τις Συνεταιριστικές Ενώσεις, τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και το σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης των Συνεταιρισμών προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας, το ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις ομάδες παραγωγών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στην Έμπαρο, στη Βιάννο, στην Άρβη και στην Ψαρή Φοράδα, με τους αγρότες, τους συνεταιριστές και τις ομάδες παραγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, Νίκο Ηγουμενίδη και Γιάννη Μιχελογιαννάκη.

            Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο κ. Αραχωβίτης κατέθεσε στεφάνι στη μήνη των πεσόντων κατά τη Γερμανική Κατοχή στο Ηρώο Ολοκαυτώματος Βιάννου.

            Ο κ. Βαρδάκης ενημέρωσε τους Προέδρους των Συνεταιρισμών και τους παρευρισκόμενους αγρότες, ότι μετά την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, την μείωση κατά 33% των ασφαλιστικών εισφορών, το επόμενο διάστημα γίνεται προσπάθεια να μειωθεί και η φορολογία για τους συνεταιριζόμενους αγρότες.            

            Επίσης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των αγροτών στον Αμιρά και στην Άρβη, ότι τις επόμενες μέρες κλείνει ο φάκελος με πλήρη ωριμότητα για το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου και θα προχωρήσουν αμέσως οι απαλλοτριώσεις, οπότε ξεκινά η υλοποίηση ενός έργου που είναι πραγματικά όνειρο πολλών ετών για ολόκληρο τον Δήμο Βιάννου και σίγουρα θα δημιουργήσει τις προοπτικές ανάπτυξης που έλειπαν από την περιοχή δεκαετίες.

Από την επίσκεψη στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Εμπάρου
Από την επίσκεψη στον Δήμο Βιάννου
Επίσκεψη στον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Βιάννου
Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Ολοκαυτώματος Βιάννου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη
Επίσκεψη στην Ομάδα παραγωγών Άρβης
Επίσκεψη στην Ομάδα παραγωγών Ψαρής Φοράδας