Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου, είχαν ο Σ. Βαρδάκης και Μ. Θραψανιώτης για τους πληγέντες από τους ανέμους

Επαφές Βαρδάκη – Θραψανιώτη για τους πληγέντες από τους ανέμους

Συνάντηση με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα, είχαν ο Σωκράτης Βαρδάκης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηρακλείου και ο Θραψανιώτης Μανόλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Λασιθίου, αναφορικά με τις πληγείσες από τους θυελλώδεις ανέμους περιοχές των Τοπικών Κοινοτήτων των Δήμων Βιάννου, Σητείας και του συνόλου του Δήμου Ιεράπετρας.

Οι βουλευτές ενημέρωσαν την Υφυπουργό ότι έχει υπογραφεί η σχετική απόφαση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των ανωτέρω περιοχών από την πολιτική προστασία και η οποία θα ισχύσει από 23/1/2018 έως και 23/2/2018, ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών να προβεί άμεσα τις απαιτούμενες ενέργειες για την ανακούφιση των πληγέντων.

Η Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους Βουλευτές ότι θα υπάρξει παράταση βεβαιωμένων οφειλών και αναστολή είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους πληγέντες από την θεομηνία.

Εν συνεχεία οι κ.κ. Βαρδάκης και Θραψανιώτης επισκέφτηκαν τον Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Πετρόπουλο Αναστάσιο, ζητώντας του να ληφθούν αντίστοιχα μέτρα για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τους Βουλευτές ότι θα προβεί άμεσα στις σχετικές ενέργειες ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήγηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα στα δημοτικά διαμερίσματα Ηρακλείου και Λασιθίου Κρήτης προωθεί το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής  Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα, για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένους που έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις συγκεκριμένες περιοχές και πιστοποιείται από τα αρμόδια κλιμάκια ότι υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

  1. Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).
  2. Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για 6 μήνες αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).
  3. Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.