Επαναπροσδιορίστηκαν τα δυσπρόσιτα στο Νομό Ηρακλείου

Δημοσιεύτηκε στο Φ.Ε.Κ. η Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την οποία προσδιορίζονται εκ νέου η μοριοδότηση των σχολικών μονάδων και οι κατηγορίες αυτών που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτα.

Ο κ. Γαβρόγλου επαναπροσδιόρισε την απόφαση που δημοσιεύτηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα, μετά και από την συνάντησή του με τον κ. Βαρδάκη, οπότε και είχε δεσμευτεί να εξετάσει εκ νέου τα δυσπρόσιτα σχολεία. Στη νέα απόφαση του Υπουργού, συμπεριλαμβάνονται ως δυσπρόσιτα επιπλέον τα σχολεία στα χωριά, Αμιρά, Άγιο Κύριλλου, Αντισκάρι, Κρότος και Αχεντριά.

Επίσης αναμοριοδοτήθηκαν τα σχολεία που λειτουργούν σε Καμάρες και Βορίζια, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται στα δυσπρόσιτα.

Ο κ. Βαρδάκης, μετά και την δημοσίευση της Υ.Α. στο Φ.Ε.Κ. έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σίγουρα είναι μία θετική εξέλιξη, όμως δεν συνάδει απόλυτα με την πρόταση των συλλόγων εκπαιδευτικών και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την ένταξη στην κατηγορία των δυσπρόσιτων και των σχολικών μονάδων που λειτουργούν στα Βορίζια και στις Καμάρες.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.