Επίσκεψη του Βαρδάκη Σωκράτη στα έργα του δρόμου της Μεσαράς

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Βαρδάκης Σωκράτης στο δρόμο της Μεσαράς και συγκεκριμένα στο τμήμα Αγ. Βαρβάρα –Απομαρμά, η ολοκλήρωση του οποίου αποτελεί το αντικείμενο της τρίτης εργολαβίας, για την οποία μετά από παλινωδίες χρόνων υπεγράφη σύμβαση τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο εργολάβος του έργου έχει ήδη εγκαταστήσει το εργοτάξιο στο σημείο της συμβολής της νέας χάραξης με το δρόμο για Πρινιά, ενώ οι εργασίες έχουν ξεκινήσει κανονικά στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Πανασού καθώς και στο όρυγμα Β14 με την μεγάλη κατολίσθηση.

Στην επίσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον κ. Βαρδάκη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων του Ο.Α.Κ. Α.Ε. κος Αγαπάκης, εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Οργανισμού, κα Κουτσουμπού και κος Βαρδουλάκης, καθώς και εκπρόσωποι της Τεχνικής Εταιρίας που έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου.

Τονίζεται ότι το οδικό τμήμα Αγ. Βαρβάρα – Αγ. Δέκα έχει συνολικό μήκος 15,7 χιλιομέτρων, από τα οποία έχουν ολοκληρωθεί πλήρως τα 7,9 χιλ με την πρώτη εργολαβία, ενώ με την παρούσα εργολαβία θα ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα 7,8 χιλιόμετρα που δεν ολοκληρώθηκαν με την δεύτερη εργολαβία. Συγκεκριμένα θα αποπερατωθούν διάφορα υποτμήματα που είχαν ξεκινήσει και παραμένουν ημιτελή από την προηγούμενη εργολαβία, νέα υποτμήματα, όπως πλήρεις ανισόπεδοι κόμβοι Πανασού και Γέργερης καθώς και νέες εργασίες που υπαγορεύτηκαν από νέες γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες όπως οι αποκαταστάσεις των κατολισθήσεων και τα στέγαστρα αντιστήριξης και προστασίας ορυγμάτων, η γέφυρα Αγ. Βαρβάρας μήκους 250 μέτρων, το τεχνικό στομίου εξόδου και η ολοκλήρωση της σήραγγας Αγ. Βαρβάρας μήκους 505 μέτρων.

Τα χρήματα των απαλλοτριώσεων (2 εκατ. ευρώ) έχουν ήδη κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και οι ιδιώτες θα πρέπει να προχωρήσουν σε αναγνωρίσεις ιδιοκτησιών μέσω των δικηγόρων τους στο Πρωτοδικείο σύμφωνα με το νόμο 2882/2001.

Επίσης άμεσα ξεκινά η διαδικασία για συμπληρωματική απαλλοτρίωση στο ύψος του κόμβου της Γέργερης σύμφωνα με το άρθρο 7α του νόμου 2882/2001.

Με αφορμή την επίσκεψη ο Σωκράτης Βαρδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω την μεγάλη μου ικανοποίηση που βλέπω από κοντά το μεγάλο αυτό έργο, η ολοκλήρωση του οποίου τον Μάρτιο του 2019 θα αλλάξει την αναπτυξιακή δυναμική του τόπου. Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οδικά έργα της Κρήτης, αφού ο δρόμος Μεσαρά – Ηράκλειο κατέχει τη δεύτερη θέση από άποψη κυκλοφοριακού φόρτου. Η ολοκλήρωση του τμήματος Αγ. Βαρβάρα – Απομαρμά, θα ενώσει τα ημιτελή με τα ολοκληρωμένα τμήματα του δρόμου, αποδίδοντας στη Μεσαρά το ασφαλές και σύγχρονο οδικό δίκτυο που της αξίζει. Είμαι πιο σίγουρος από ποτέ, ότι η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος και θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Μεσαράς. Ένα έργο, απαίτηση χρόνων που έχουν ανάγκη και δικαιούνται οι πολίτες της Μεσαράς.»

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.