Σύσκεψη εργασίας με στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου

Επίσκεψη Σωκράτη Βαρδάκη στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Επίσκεψη στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. στις Αρχάνες, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. Στην συνάντηση εργασίας που ακολούθησε με τον δ/ντη κ. Μαυρογιάννη και στελέχη της εταιρείας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εξέλιξη του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο, καθώς και την πορεία των αναπτυξιακών προγραμμάτων CLLD/LEADER.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα του προγράμματος στέγασης προσφύγων και αιτούντων άσυλο που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και άλλους τοπικούς φορείς, όπως ιδιαιτέρα υπογραμμίστηκε στην συνάντηση, αποδεικνύεται στην πράξη ότι είναι ένα πρόγραμμα αξιοπρέπειας για όλους, καθώς διασφαλίζει την ειρηνική συνύπαρξη και ασφάλεια των αιτούντων ασύλου και των τοπικών κοινωνιών. Στην Κρήτη σήμερα φιλοξενούνται 950 περίπου άτομα σε 186 κατοικίες ενώ είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική η πρόσβαση τους σε δομές Υγείας καθώς και η πρόσβαση και ενσωμάτωση των 192 φιλοξενούμενων παιδιών σε σχολεία του νησιού.

Σε σχέση με τα προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης ενημερώθηκε ότι η πρώτη προκήρυξη για έργα δημόσιου χαρακτήρα από το CLLD/LEADER, συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και κοινωνικούς – πολιτιστικούς φορείς του νομού. Το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζεται προκήρυξη για ιδιωτικές παρεμβάσεις από το CLLD/LEADER καθώς επίσης και οι προκηρύξεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων από τα προγράμματα Leader Μεσαράς και Leader Αλιείας.

Όπως τόνισε ο κ. Σωκράτης Βαρδάκης: «η ενεργοποίηση των επενδυτικών δράσεων θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τις αγροτικές περιοχές του νομού με έμφαση την μεταποίηση, τις δράσεις πολιτισμού – τουρισμού, την δικτύωση τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον κοινωνικό τομέα κλπ. Μέσω των προγραμμάτων που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ως ΟΤΔ, η ενδοχώρα του νομού έχει στη διάθεσή της σημαντικούς πόρους ενώ για πρώτη φορά θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν δράσεις που σχετίζονται με την αλιεία και το θαλάσσιο περιβάλλον».

Επίσκεψη Σωκράτη Βαρδάκη στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.