Επίσκεψη και συνάντηση εργασίας στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου πραγματοποίησε ο Σωκράτης Βαρδάκης

Επίσκεψη και συνάντηση εργασίας στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. Ο.Τ.Α. στις Αρχάνες, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη, του πρόεδρου της Αναπτυξιακής και δημάρχου Αρχανών Αστερουσίων κ. Κοκκοσάλη, του δ/ντη κ. Μαυρογιάννη καθώς και των στελεχών της εταιρείας.

Στην συνάντηση που είχε ως κεντρικό θέμα την τοπική ανάπτυξη και τις δυνατότητες χρηματοδότησης αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην ενδοχώρα του νησιού, παρουσιάστηκε διεξοδικά το εγκεκριμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης CLLD/LEADER στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. Για τον νομό Ηρακλείου, η κατανομή των πιστώσεων για την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια ευρώ. Όπως τονίστηκε στην συνάντηση, η Αναπτυξιακή Ηρακλείου θα εφαρμόσει το νέο πρόγραμμα σε διευρυμένες περιοχές παρέμβασης με ενσωμάτωση των πρώην περιοχών ΟΠΑΑΧ, διασφαλίζοντας την εξ’ ολοκλήρου κάλυψη του αγροτικών περιοχών του νομού. Η ενεργοποίηση των επενδυτικών δράσεων προβλέπεται να είναι άμεση και θα αποτελέσουν ένα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης για τις αγροτικές περιοχές του νομού με έμφαση την μεταποίηση, τις δράσεις πολιτισμού – τουρισμού, την δικτύωση και τις ευρύτερες συνεργασίες σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο, τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον κοινωνικό τομέα κλπ.

Ωστόσο, ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο στην υλοποίηση των αναπτυξιακών δράσεων αποτελεί, η επέκταση της δυνατότητας ένταξης των δικαιούχων προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης στον Ανοιχτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για τους δικαιούχους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ καθώς και η αύξηση των ποσοστών κοινοτικής χρηματοδότησης (κανόνας De minimis).

Στον κ. Βαρδάκη επίσης τέθηκαν και εργασιακά θέματα που αντιμετωπίζουν οι απασχολούμενοι στην Αναπτυξιακή Ηρακλείου, καθώς και ζητήματα που δημιουργούν την ανάγκη άμεσων θεσμικών αλλαγών αναφορικά με την λειτουργία των Αναπτυξιακών Εταιρειών.

Ο Σωκράτης Βαρδάκης αφού ευχαρίστησε τα στελέχη και τον εκπρόσωπο του Δ.Σ. της Εταιρείας για την αναλυτική ενημέρωσή, εξέφρασε την υποστήριξή του στα θέματα που ετέθησαν και δεσμεύτηκε να τα προωθήσει σε επίπεδο Υπουργείου και ιδιαίτερα το ζήτημα που αφορά τον ανοιχτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό, ο οποίος αποτελεί ένα καινοτόμο μηχανισμό, που δίνει τη δυνατότητα για παροχή ρευστότητας στους δικαιούχους των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, χωρίς καταβολή εγγυητικής επιστολής, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.