Επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μάχη του Ηρακλείου 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941»

Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Η Μάχη του Ηρακλείου 20 Μαΐου – 1 Ιουνίου 1941» παρευρέθηκε ο Σωκράτης Βαρδάκης, όπου περιηγήθηκε στην έκθεση που διοργανώνεται με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης. Τα εκθέματα αφορούν στα ιστορικά γεγονότα από τη Μάχη του Ηρακλείου, μέχρι και την ημέρα κατάληψης της πόλης από τους Γερμανούς, (1η Ιουνίου 1941).

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Να σημειώσουμε ότι η έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο και περιλαμβάνει ιστορικά κειμήλια, όπως σπάνιες στολές, εξαρτήσεις, οπλισμό και ατομικά είδη των στρατιωτών των αντιμαχόμενων δυνάμεων. Ορισμένα δε εκθέματα παραχωρήθηκαν από προσωπικές συλλογές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί ορόσημο για τον τόπο μας. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μάχες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με πολλές πρωτιές σε επιχειρησιακό επίπεδο, ένα παράδειγμα παλλαϊκής αντίστασης, απέναντι στο Ναζισμό, αλλά και αγάπης για την πατρίδα και την προάσπισή της. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Ιουνίου.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που στέκονται
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εσωτερικός χώρος

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.