Επίκαιρη Ερώτηση Σωκράτη Βαρδάκη για τα προβλήματα στις πληρωμές αρκετών δικαιούχων Στεγαστικής Συνδρομής

Στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Δευτέρα, ο Υπουργός Οικονομικών θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, σε επίκαιρη ερώτησή μου, αναφορικά με το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των δημοτικών διαμερισμάτων των Δήμων του Νομού Ηρακλείου, που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου, βρίσκεται εκτός της Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.).

Ο αρμόδιος Υπουργός θα πρέπει να απαντήσει από το βήμα της Βουλής, γιατί συνεχίζουν να υφίστανται προβλήματα στις πληρωμές αρκετών δικαιούχων, παρά την παρέλευση ενός μήνα από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου που έπληξε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και τις τροποποιήσεις επί τροποποιήσεων στις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής (Σ.Σ.).

Τέλος, θα ζητήσουμε ενημέρωση για το αν ο Υπουργός προτίθεται να ρυθμίσει τη λήψη Στεγαστικής Συνδρομής, για πολίτες που είτε λόγω ανωτέρας βίας (θάνατος) συνιδιοκτήτη, είτε μη έγκαιρης ολοκλήρωσης διαδικασιών μεταβίβασης περιουσίας, είτε μη έγκαιρης αποδοχής κληρονομιάς, αδυνατούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.