Εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων και η Υπουργός συνεχίζει να αδιαφορεί για τους υποψηφίων των σεισμόπληκτων περιοχών

Καταθέσαμε ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, σχετικά με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή στις σχολές των υποψηφίων Πανελληνίων εξετάσεων των σεισμόπληκτων περιοχών.

Όπως είναι γνωστό, οι Πανελλήνιες εξετάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και τελειόφοιτοι και απόφοιτοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, συμμετέχοντες στις εξετάσεις, διεκδικούν μια θέση στην δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δυστυχώς, δεν εκκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία, ιδίως συμμετέχοντες οι οποίοι κατά τη διάρκεια του φετινού σχολικού έτους αντιμετώπισαν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους τις τραγικές συνέπειες φυσικών καταστροφών στον τόπο διαμονής τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, απόφοιτοι και τελειόφοιτοι υποψήφιοι, κάτοικοι σεισμόπληκτων περιοχών του νομού Ηρακλείου, κηρυγμένων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολλοί από αυτούς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την οικία τους και να διακόψουν αναγκαστικά για ένα διάστημα τα μαθήματά τους και τη δια ζώσης εκπαίδευση.

Οι μαθητές αλλά και οι απόφοιτοι ήταν αδύνατον να μείνουν ανεπηρέαστοι από το τραγικό γεγονός και το μέγεθος της καταστροφής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συστηματική μελέτη που απαιτούν οι εξετάσεις, για να μπορέσει κάποιος να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή στις πανελλήνιες.

Σύμφωνα με τον νόμο προβλέπεται για αυτήν την περίπτωση υποψηφίων, η καθ’ υπέρβαση των διαθέσιμων θέσεων στις Πανεπιστημιακές Σχολές, είσοδός τους σε αυτές. Άλλωστε, ένα κράτος δικαίου, μέσω των νόμων οφείλει να αμβλύνει την αδικία και να αποκαθιστά την παροχή ίσων ευκαιριών σε τέτοιες ιδιαίτερες συνθήκες. Ας προχωρήσουν, λοιπόν, τα διαδικαστικά, ώστε να λήξει επιτέλους η αγωνία των παιδιών αυτών, που τόσο πολύ έχουν ταλαιπωρηθεί τους τελευταίους μήνες.

Καλούμε την αρμόδια Υπουργό να απαντήσει, πότε αναμένεται να εκδοθεί η απαιτούμενη Υπουργική Απόφαση για μαθητές τελειόφοιτους και απόφοιτους Λυκείου (#ΓΕΛ και #ΕΠΑΛ), κατοίκους περιοχών του νομού Ηρακλείου, που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, υποψηφίους πανελληνίων εξετάσεων, για την καθ’ υπέρβαση εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.