Ενημερωτική συνάντηση για το φράγμα Αμιρών Αγίου Βασιλείου

Συνάντηση για το φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου πραγματοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μεταξύ της Συντονίστριας κας Κοζυράκη Μαρία του Δημάρχου Βιάννου κ. Παύλου Μπαριτάκη και του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαδικασία έκδοσης των περιβαλλοντικών όρων του φράγματος Αμιρών Αγίου Βασιλείου από τη αρμόδια υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την κα Κοζυράκη ήδη ολοκληρώνονται οι απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες που έχει διαβιβασθεί ο φάκελος και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων, αφού απομένει η γνωμάτευση της Διεύθυνσης Δασών Ηρακλείου η οποία και αναμένεται εντός του Νοεμβρίου. Με την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων το έργο μετά από σαράντα και πλέον χρόνια διαδικασιών για πρώτη φορά θα είναι ώριμο για χρηματοδότηση.

Ο Δήμαρχος Βιάννου ευχαρίστησε την κα Κοζυράκη και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης για τις ενέργειες τους ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην έκδοση των περιβαλλοντικών όρων. Μάλιστα τόνισε ότι μετά την έκδοση τους ο Περιφερειάρχης κος Αρναουτάκης έχει διασφαλίσει το ποσό των 2.500.000 ευρώ που απαιτούνται για τις απαλλοτριώσεις ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης που έχουν αναλάβει την επικαιροποίηση της μελέτης του έργου.

Τέλος ευχαρίστησε τον Βουλευτή Ηρακλείου κο Βαρδάκη Σωκράτη για την προσπάθεια που καταβάλει για ένα τόσο χρήσιμο και σημαντικό έργο στον Δήμο Βιάννου.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.